Börja spela golf

Att börja spela golf

Starta er golfkarriär på Karlshamns Gk. Vi ger golfens grunder i olika moment genom grupp eller individuell träning.

I vårt program får ni grunderna i de olika delarna i spelet. Vad krävs för att kunna få det mesta av spelet på banan? Vi förbereder er för spelet på banan och ger er övningar som ni kan träna vidare på under tiden.

Program:

 • Praktisk golfträning med PGA Utbildad tränare
 • Teori (är online med SGF´s kunskapstester i golfvett & golfregler)
 • Lån av klubbor och fria rangebollar vid träning
 • 2 fadderrundor på Nya Banan
 • Kursen avslutas med ett spelprov mot 54 i hcp med fadder
 • Läs mer och gör teori på https://borjaspela.golf.se

Våra träningserbjudande:

 • Pris – Individuelt med tränare i 3 tim  2495:-

  Pris – Grupp om 6-8 st med tränare i 9 tim  2295:-

 • Teori – Görs online och stäms av med tränare

 • 3 Fadderrundor – ingår på Nya Banan, för deltagare i utbildning.

Kurs Datum Tid
Nu kör vi individuella program  
tider bokas i shopen  
Viktig information! Vad gäller för Grönt Kort…

Nybörjarutbildningen är uppbyggt på 3 delar. Praktisk utbildning och teori. Till detta kommer fadderrundor på Nya Banan med erfaren golfare. Faddern ska ha officiellt hcp och ha egen spelerfarenhet. Teorin genomförs på webben, där ni även skapar ett Golf-Id. Här kan vi följa er utveckling. Den praktiska delen är en investering för att kunna spela detta fantastiska spel på ett enklare och bättre sätt. Efter dessa två delar har man access att spela utbildningsrundor på banan och göra sitt spelprov.

När kursen är klar, blir man medlem i en golfklubb som aktiverar ditt Golf-Id, då det också finns en möjlighet att boka tider och registrera hcp.

OBS! Det är inte tillåtet att spela fadderrundor utan tillåtelse från klubben. Om man genomför en ONLINEKURS, betalar man Pay & play avgift på Nya Banan vid Fadderspel. Spelprovet ska visas på scorekort för personal på Khgk för att godkännas.

Frågor och svar

Jag har ett gammalt Golf – id, vad gäller?

Vi kan söka upp er i databasen i GIT. Beroende på vilken spelstandard du hade, startar vi därifrån. Tex om du hade 10 i hcp och hållit uppe i 10 år, så kan du börja direkt med spel. Tog du ett Grönt Kort för 5 år sedan, kom aldrig igång på banan och står på 54 i hcp, rekommenderar vi att du friskar upp dina grunder. Kolla med receptionen.

Jag har tagit Grönt Kort på webben och vill spela fadderrundor?

På Karlshamns Gk kan du spela fadderrundor på vår Pay & Play bana. Första 9 hålen på Nya Banan. Du betalar avgiften för greenfee innan du startar. Faddern / markören bokar tid i receptionen. Vid godkänt prov ska den klubben som du väljer att gå med i, godkänna ditt spelprov.

Jag vill bli kontaktad – börja spela

Jag samtycker till behandling av personuppgifter enligt personuppgiftspolicy.