Träna2024-06-05T10:45:17+01:00

Det är med träning du utvecklas

Utbildad PGA Club Professional med TrackMan, som gör din träning mer effektiv och mycket roligare!

Sommarpasset

Starta morgonen med ett golfpass. Vi är som max 6 st i gruppen och ni anmäler er till varje pass i Proplanner.

24 juni kl. 09.00 Svingträning

27 juni kl. 09.00. Närspel

Mer kommer i juli – start 08.00

Nordea Juniordagar

Vi erbjuder fri träning och rangebollar till våra juniormedlemmar upp tom 17 år på nedan dagar i sommar. Syftet är att ni ska få en bättre teknik och slå bollen bättre på banan. Anmälan till träningen krävs.

19 Juni kl. 13.00 – 15.00

25 juni kl. 13.00 – 15.00

11 Juli kl. 13.00 – 15.00

Görs till henrik@karlshamnsgk.com

Information

Tränare2024-03-09T16:19:33+01:00

Henrik Wåhlin

Alla är olika och genom ett starkt grundkoncept lyckas vi på ett pedagogiskt sätt och bred golfkunskap hjälpa våra elever till en högre nivå. Golfens grunder är nyckeln till att förbättra spelet, i kombination med kroppens rörelsefunktion. Henriks styrka är att på ett enkelt sätt identifiera svagheten i rörelsen, och med enkla medel utveckla svingen i en effektivare riktning. På Karlshamns Gk jobbar vi i vår moderna Golfstudio och bra träningsområden, tillsammans med  tekniska hjälpmedel som Trackman och Dewiz.

Henrik har varit tränare i över 30 år och gör 2024 sitt 20:e år på Karlshamns Gk. Han är en flitig besökare på PGA´s olika utbildningar. Utnämdes till Clubprofessional of the year 2013 i södra Sverige och fick Karlshamns Kommuns Ungdomsledarstipendium 2018. På den tiden som fokusen låg på eget spel, nåddes en 3:e plats på Match SM som bäst.

”Jag jobbar ständigt för att bli en bättre instruktör och uppdaterar ständigt mina egna kunskaper. Om det handlar om hur man läser greener enligt data eller får bättre fart på klubban, spelar ingen roll. Inget ska lämnas åt slumpen, jag bör ha svaret, eller så vet jag var man tar reda på det…” 

Efter många år med elever i gruppträning i olika former och individuella lektioner, ser jag att framgången ligger i kontinuerlig träning. Att utvecklas under lång tid och fokusera på en sak åt gången, är grundtanken på vår träningsplanering. Tillsammans jobbar vi på olika moment, med inslag av spelmoment och strategi.

Välkomna till vår verksamhet!

Kontaktuppgifter:   0708-584151   henrik@karlshamnsgk.com

Lektioner & Bokning2023-11-23T14:55:40+01:00

Lektion 25 minuter 1 pers
med Henrik Wåhlin, PGA Club Professional – 480kr

Lektion 50 minuter 1 pers
med Henrik Wåhlin, PGA Club Professional – 800kr

Parlektion 50 minuter
med Henrik Wåhlin, PGA Club Professional – 900kr

Lektionspaket 
med Henrik Wåhlin, PGA Club Professional – Betala för 4 och få 5 lektioner (gäller under kalenderåret och är personligt)

Vid en privatlektion väljer du själv vad du vill träna på. I vår miljö utvecklar vi från dina mål, med förståelse att kunna utföra de momenten som gör dig till en bättre golfspelare. Vi kommer att lägga stor vikt vid grunderna och fokusera på ett par delar i din rörelse, för att skapa bättre bollträff och riktning. 25 min programmet passar dig som tränar mycket själv och vill ha coachning i din utveckling. För dig som vill gå lite djupare in i de olika slagen, eller vill fördjupa dig ännu mer i golfteknik, rekommenderar vi 50 min programmet. Vi använder vår Trackman och videoanalys på lektioner vid behov.

Spellektion 9 hål (Är fokus spelet på banan, inte golfteknik)
med Henrik Wåhlin, PGA Club Professional – 1 person 1295:- 700:-/pers  (inkl.Greenfee för ej medlem)

Bokning av lektioner sker enklast via Proplanner eller ring shopen på 0454-50085. Spellektion – kontakta Henrik

Customfitting2023-10-30T13:23:13+01:00

Customfitting

Vad innebär en Custom fitting? Vi anpassar utrustningen utifrån varje individs unika rörelse och fysiska förutsättningar. Tar hänsyn till golffärdigheter och önskemål på utrustning. 

Funderar du på nya klubbor? Då ska du naturligtvis boka en custom fitting hos oss. Här får du professionell hjälp att få dina nya klubbor och ditt set anpassat till just din fysik, din sving och ditt spel. Tillsammans med Henrik Wåhlin –  PGA Pro på klubben, får du hjälp med vilka möjligheter som finns att förbättra din golf. Med hjälp av teknisk utrustningen och stor kunskap ger vi dig rätt utrustning. Henrik är certifierad utbildare på klubbmärken som representeras i shopen.

Vilka mål har du med din golf och vad vill du ha ut av spelet?

Mer längd i slagen?
Bättre längdkontroll och riktning?
En annan bollflykt?
Träffa bollen bättre varje gång?

Du vill göra en utprovning.
Boka du tid i Golfstore shopen på 0454-500 85. Utprovningen tar ca en 1 timme och görs på rangen / studion. Där vi ser hur bollen flyger, vilket är det viktigaste i processen. Anpassning wedgar görs oftast på vårt närspelområde.

Priset för en Custom Fitting är 800 kr. (Vid köp ingår utprovningen. Ett set eller driver ca 60 min)

Juniorträning2024-01-11T15:47:21+01:00

Junior & knatteträning

Karlshamns Golfklubb bedriver ungdomsverksamhet upp till 21 år. Vi vill att så många som möjligt ska få prova på, börja spela och kunna utveckla sin golf på alla nivåer. Hos oss har alla lika mycket plats, ALLA PÅ GREEN!

En viktig del i klubbens vision är juniorverksamheten. Här introducerar vi sporten vi älskar så oerhört mycket till våra barn och ungdomar, att få spelet att växa. Vid en viss ålder gör många ett vägval, antingen väljer man sin golf som 1:a sport, eller så vill man fortsätta spela för att det är kul. På Karlshamn finns möjlighet till båda vägvalen. Vi uppmuntrar till att hålla på med flera idrotter och kombinera så länge som möjligt.

Vår verksamhet bygger på att det är en idrott som alla andra sporter. Våra ledord är glädje, trygghet och utveckling, men vi tycker också att det är viktigt med ”ordning och reda”, där vi behandlar varandra på klubben med respekt. Tidigt fokuserar vi på spelet golf och att få bollen i hål. Tekniken är en grundplåt, men att få rörelse i vardagen är lika viktigt. Varje barn ska mötas på sin nivå.

Våra gruppindelningar är Knattar 7-12 år, Juniorer 13-21 år. Vi har valt att köra tjejer och killar i delade grupper. Nyhet för 2024 är att vi kör Golfkul för barn 4-6 år. Vi tränar och leker golf där varje barn har en föräldrar närvarande med sig under hela träningen. 

Vår nya inriktning bygger på att få fler att prova på golfens underbara värld. Målet ligger 5 år framåt och då hoppas vi att det är fullt med energi från barn och ungdomar på klubben, tillsammans med ungdomsledare. Vi hoppas att många vill vara med på denna resan, vi startar 2024 – Välkomna!

Golfpass 20242023-11-23T14:48:28+01:00

Golfpass 2024

Säsongen 2024 blir ett start skott på våra 6 veckors kurser. Varje vecka på bestämd tid, med olika teman.

 • Grundträning sving
 • Chippar teknik och strategi
 • Inspel med vinklade klubbor (Pitch)
 • Långa spelet med driver och fw woods
 • Bunkerslag
 • Puttning
 • Repetition av grundslagen

Varje grupp består av 6 deltagare. Mixade grupper och endast tjejer. Grupper på vardagar är mixade.

Anmälan sker via Proplanner

Vinterträning i studion2024-03-10T19:15:24+01:00

Välkomna till Vinterträning studion

Tack alla som deltagit under träningen 23-24. Vi har varit över 20 grupper i Golfstudion från hösten till våren. Välkomna till hösten för nya utmaningar och utveckling i denna fantastiska miljö.

Att träna golf under vinterperioden kan bli den bästa investeringen du gjort för ditt spel. Tidigare deltagare refererar väldigt positivt tillbaka på tidigare år. I våra nya lokaler får vi hjälp av tekniska hjälpmedel, som på ett enkelt sätt ger en bättre förståelse på vad vi ska lägga fokus på. I kombination med inledande funktionsträning i passen, får vi också en helhet i vinterkonceptet. Golfträning handlar mycket om grunder, men för att de ska fungera, krävs också att kroppen har rätt funktion för uppgiften. Att träna golf inomhus blir mer fokus på rörelsen och teniken och inte hur bollen flyger.

Varje grupp har plats för 5 deltagare.

Ta chansen att ge dig bättre förutsättningar inför nästa säsong!

– Träning dagtid – För dig som vill träna i grupp med härlig gemenskap, samtidigt som ni utvecklar er golf, och får hålla igång kroppen under vinterperioden.

Pris: 1195:- / 6 ggr

Kvällsträning – För dig som vill träna i grupp med spelare med samma intresse för sin golf. En grupp med fokus på sin egen golfutveckling för att få en bra start på säsongen 2024.

Pris: 1495:- / 6 ggr

Träningen består av funktionella övningar i varje pass och slagträning i mesta del nät. (Trackman är inte tillgänglig i träningsutbudet, utan bara vid obokade tider i Simulatorn) Vi har Flightscope som svingreferens. Deltagarna får övningar att jobba med själva, mellan passen. Som deltagare i Vinterträningen, finns möjlighet att köpa till egen träningstid i Studion till rabatterat pris.

Programdelar under träningspassen

 • Uppvärmningsprogram
 • Funktionellt fys & rörelseprogram
 • Golfens grunder från ett individuellt perspektiv
 • Orsakan & verkan med hjälp av tekniska hjälpmedel
 • Närspel

Juniorträning

Karlshamns Golfklubb bedriver ungdomsverksamhet upp till 21 år. Vi vill att så många som möjligt ska få prova på, börja spela och kunna utveckla sin golf på alla nivåer. Hos oss har alla lika mycket plats, ALLA PÅ GREEN! 

Knatteverksamheten är bredden i verksamheten och juniorträningen utvecklar dem som vill tävla och komma vidare med sin golf.

Sparbanksprojektet för tjejer upp tom 11 år, ger tjejer en unik möjlighet att träna golf och låna klubbor hela säsongen.

Nybörjarkurs

På Karlshamns Golfklubb arrangerar vi nybörjarkurser varje år. Syftet med kursen är att få grönt kort. Vi går igenom alla typer av slag med inslag av teoretiska delar. Nybörjarkurserna görs i grupp, eller om du önskar en privat kurs.

Vad säger eleverna…

”Stort TACK för dina gedigna golfkunskaper, din energi , golfpedagogik och ditt stora TÅLAMOD med oss golfamatörer-nördar!
Låt oss nu hoppas att vi nördar kan åstadkomma åtminstone lite beteendeändringar till det bättre i vårt golfspel, teorin är klockren, utförandet som är den stora utmaningen, som jag ser det, sitter i våra respektive skallar.
Så kul vi hade vid kurstillfällena! Golf har så många goda livskvaliteter.”

Följ oss på instagram & FB

#karlshamnsgolfacademy

Till toppen