Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget

Karlshamns Gk 1 – 3 maj 2024

Segrare Albin Bergström Falsterbo GK

Golfkusten by Enkla Elbolaget – En del av Cutter & Buck Tour

Efter 3 dagars spel står Albin Bergström som segrare på -10 slag. En väl genomförd tävling, där spelplanen var nyckeln till framgången. Den var ändå ganska aggressiv sa han efter segern, men det funkade bra. Vi säger ett riktigt stort grattis till en värdig segrare.
Detta var ett härligt test för vår golfklubb och vi kan med stolthet känna att vi gjort ett utomordentligt arrangemang. Lovorden har haglat från spelare, Tourarrangör och partners. Banan har varit i allra högsta skick och spelats väldigt variationsrikt.
Tack alla som medverkat från klubben för att detta blev en minnesvärd tävling och möjligheten att sätta klubben på golfkartan i Sverige där vi bör synas.
Under tävlingen har vi varit väldigt aktiva på våra sociala medier och ni hittar oss på Facebook och Instagram   /  karlshamnsgk
Nu överlåter vi banan till våra medlemmar och gäster, för att få uppleva en fantastisk spelupplevelse.

Cutter & Buck Tour

Vi riktar ett stort tack till alla volontärer under tävlingsveckan.Till touren och partners, anställda det har varit en ren glädje att få vara en del av Cutter & Buck Tour. All den beröm som klubben och banan har fått av spelarna, ger oss ny energi att utveckla klubben vidare. Vi vet att vi tillhör en hög nivå på golfupplevelse och spelstandard i Golfsverige. Vi har åter satt oss på den golfkartan. ”En bana med bästa spelskick på alla spelytorna och samtidigt en väldigt varierande bana med bra rytm och roliga hål. En helt fantastisk golfbana”

Cutter & Buck Tour är den högsta nivån av proffstävlingar för herrar i Norden. Här får golfspelare från flera länder möjlighet att tävla, utvecklas och spela sig vidare till de högre nivåerna i Europa. Ifjol spelades tävlingen på Trummenäs och i år står anrika Karlshamns GK som arrangör av tävlingen. Här byggs en utmanande proffstävlingsbana, som är helt unik för Blekinge.

Road to Europè och spelarna
Cutter & Buck Tour bilder tillsammans med Ecco Tour i Danmark en spelplats för framförallt nordiska spelare som vill bli professionella golfspelare. Efter säsongen erhåller 5st spelare spelrättighet till European Challenge Tour. Varje tävling har runt 156 spelare och ifjol segrade Anton Karlsson som vanligtvis spelar på DP World Tour. Med i tävlingen var även hans klubbkamrat Jesper Svensson som i år har vunnit på DP World Tour. Nivån är hög och i år finner vi i startfältet Albin Bergström och Hugo Townsend som gör sin första hela säsong som proffs efter lyckosamma år på college och i det svenska landslaget. Värt att nämna är att från Danmark kommer Lucas Bjerregaard som har spelat 10 år på Europatouren (nuvarande DP World Tour) med två segrar på meritlistan.

Följ tävlingen digitalt.
Du kan följa tävlingen digitalt, på flera olika sätt. Via Tournytt.se får du snabb och direkt tillgång till leaderboards, rankinglistor, tävlingsprogram etc. Här publiceras även videoklipp från tävlingarna och sista dagen sänder man live från avslutningen av varje tävling.

Man kan också Följ touren via Instagram eller Facebook och håll dig uppdaterad. Länka in nedan

Instagram cutterandbucktour_ Cutter & Buck Tour (@cutterandbucktour_) • Foton och videor på Instagram Facebook Svenska proffstourer https://www.facebook.com/svenskaproffstourerna

Gamla banan står värd för Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget. Välkomna att se nationell toppgolf på vår bana och se hur proffsen utmanas av vår bana i tävlingsuppsättning.

Program

Måndag 29 april: Inspel och träning på banan för spelarna.

Tisdag 30 april: Pro-Am-tävling med Svensk Golfförbundet och Karlshamns Gk´s egen tävling med partners. Start kl 10.00. Här spelar proffs och amatörer tillsammans i lag. En garanterad underhållande golfdag för publik och spelare! Lunch och prisutdelning ingår i båda tävlingarna.

Ons & Tor 1 – 2 maj: Tävlingsdagar med Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget – första startgruppen går ut kl 8.00 på hål 1 och 10. Andra startgruppen börjar kl 13.00-15.15. Cut efter 36 hål

Fredagen 3 maj: Finaldag med start ca kl 8.00, för de 45 bäst plus delning som gör upp om segern. Tävlingen avslutas runt kl 15 med efterföljande prisutdelning för att fira vinnaren.

Kom och njut av golf i vacker natur och miljö på Karlshamns Golfklubb längs Sveriges Golfkust. Gratis parkering finns vid banan. Vi ses på Karlshamn!

Anmäl ditt företag till Pro-AM

Cutter & Buck Tour är den högsta nivån av proffstävlingar för herrar i Norden. Här får golfspelare från flera länder möjlighet att tävla, utvecklas och spela sig vidare till de högsta nivåerna i Europa.

Ta chansen att spela med ett av proffsen dagen innan tävlingen i en härlig lagtävling. det blir en oförglömlig dag med tävling, mat och fina priser. Anmäl ditt företag. Ni spelar 3 amatörer med proffset.

Följ Touren

Cutter & Buck Tour är den högsta nivån av proffstävlingar för herrar i Norden. Här får golfspelare från flera länder möjlighet att tävla, utvecklas och spela sig vidare till de högsta nivåerna i Europa.

Följ Touren med reportage, TV och sociala medier. 

Kvala via Trackman

Wildcard kval – Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget

Spela om ett wildcard till Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget, en tävling som ingår i Cutter & Buck Tour. Tävlingen kommer att spelas på Karlshamns GK den 1 – 3 maj.

Vinnare av kvalet blev Wilhelm Ahlgren CGK på – 6

GRATTIS till din plats !

Karlshamn

Information till spelare

Boende för spelare:

Best Western Karlshamn 0454 – 58 87 00

Hotel Carlshamn 0454 – 89 000

Telefon till klubben 0454 – 500 85

 

Restaurang finns på boendet, samt utbud i Karlshamn.

Gamla Banan

Gamla Banan är från 1965 och ritad av Douglas Brassier. Banan mäter 6035 m från Vit tee och har Par 72. Banrekordet från Vit tee är 65 slag. På tävlingen kan banan komma att spelas som par 71.

Tips! Som publik ser ni mycket spel runt omkring klubbhuset. Att ta sig till 15:e tee för att både inspel och utslag.

Hitta hit: Klubben ligger ca 10 km väster om Karlshamn i Mörrum. På plats finns hänvisad parkering. Samåk gärna som publik.

Vi hoppas att ni får trevliga golfdagar med oss på Karlshamns Gk.