Henrik Wåhlin

Alla är olika och genom ett starkt grundkoncept lyckas vi på ett pedagogiskt sätt och bred golfkunskap hjälpa våra elever till en högre nivå. Golfens grunder är nyckeln till att förbättra spelet, i kombination med kroppens rörelsefunktion. Henriks styrka är att på ett enkelt sätt identifiera svagheten i rörelsen, och med enkla medel utveckla svingen i en effektivare riktning. På Karlshamns Gk jobbar vi i vår moderna Golfstudio och bra träningsområden, tillsammans med  tekniska hjälpmedel som Trackman och Dewiz.

Henrik har varit tränare i över 30 år och gör 2024 sitt 20:e år på Karlshamns Gk. Han är en flitig besökare på PGA´s olika utbildningar. Utnämdes till Clubprofessional of the year 2013 i södra Sverige och fick Karlshamns Kommuns Ungdomsledarstipendium 2018. På den tiden som fokusen låg på eget spel, nåddes en 3:e plats på Match SM som bäst.

”Jag jobbar ständigt för att bli en bättre instruktör och uppdaterar ständigt mina egna kunskaper. Om det handlar om hur man läser greener enligt data eller får bättre fart på klubban, spelar ingen roll. Inget ska lämnas åt slumpen, jag bör ha svaret, eller så vet jag var man tar reda på det…” 

Efter många år med elever i gruppträning i olika former och individuella lektioner, ser jag att framgången ligger i kontinuerlig träning. Att utvecklas under lång tid och fokusera på en sak åt gången, är grundtanken på vår träningsplanering. Tillsammans jobbar vi på olika moment, med inslag av spelmoment och strategi.

Välkomna till vår verksamhet!

Kontaktuppgifter:   0708-584151   henrik@karlshamnsgk.com