Junior & knatteträning

Karlshamns Golfklubb bedriver ungdomsverksamhet upp till 21 år. Vi vill att så många som möjligt ska få prova på, börja spela och kunna utveckla sin golf på alla nivåer. Hos oss har alla lika mycket plats, ALLA PÅ GREEN!

En viktig del i klubbens vision är juniorverksamheten. Här introducerar vi sporten vi älskar så oerhört mycket till våra barn och ungdomar, att få spelet att växa. Vid en viss ålder gör många ett vägval, antingen väljer man sin golf som 1:a sport, eller så vill man fortsätta spela för att det är kul. På Karlshamn finns möjlighet till båda vägvalen. Vi uppmuntrar till att hålla på med flera idrotter och kombinera så länge som möjligt.

Vår verksamhet bygger på att det är en idrott som alla andra sporter. Våra ledord är glädje, trygghet och utveckling, men vi tycker också att det är viktigt med ”ordning och reda”, där vi behandlar varandra på klubben med respekt. Tidigt fokuserar vi på spelet golf och att få bollen i hål. Tekniken är en grundplåt, men att få rörelse i vardagen är lika viktigt. Varje barn ska mötas på sin nivå.

Våra gruppindelningar är Knattar 7-12 år, Juniorer 13-21 år. Vi har valt att köra tjejer och killar i delade grupper. Nyhet för 2024 är att vi kör Golfkul för barn 4-6 år. Vi tränar och leker golf där varje barn har en föräldrar närvarande med sig under hela träningen. 

Vår nya inriktning bygger på att få fler att prova på golfens underbara värld. Målet ligger 5 år framåt och då hoppas vi att det är fullt med energi från barn och ungdomar på klubben, tillsammans med ungdomsledare. Vi hoppas att många vill vara med på denna resan, vi startar 2024 – Välkomna!